Deel deze pagina

Het Sauerland en Haus Blick am Edersee

Sauerland, het land van de duizend bergen en tevens het hoogste middelgebergte tussen Rijn en Weser. Deze groene long is een bijzonder populair vakantiegebied. Het is dan ook een schitterende streek voor iedereen die van rust en natuurschoon houdt. De bergen van Hochsauerland zijn zeer geliefd bij skiërs en langlaufers. En daar tussen liggen de typische gemütliche stadjes en dorpen, waar de mensen van oudsher nauw verbonden zijn met het hout van de bossen, de kracht van het water en de vruchtbaarheid van de aarde. Men weet er wat lekker eten en drinken is. In deze regio worden de biermerken Veltins en Warsteiner gebrouwen.

Haus Blick am Edersee ligt op de rand van het Sauerland, in het historische stadje Waldeck.  Het kijkt uit op misschien wel het mooiste en grootste meer van het Sauerland: De Edersee!

De Edersee is met een lengte van 28,5 km het op één na grootste stuwmeer van Duitsland en ligt tussen Frankfurt en Kassel. Het meer wordt omringd door natuur- het nationaalpark Kellerwald-Edersee, het UNESCO Wereldnatuurerfgoed. De Edersee en zijn omgeving zijn een aantrekkelijk en bekend recreatiegebied.

Rust of activiteit het is er allemaal!

Of u nu op zoek bent naar rust of activiteit, Haus Blick am Edersee biedt het allemaal. Het huis ligt rustig gelegen. Winkels en restaurants zijn op loopafstand. In de omgeving zijn er veel bezienswaardigheden en activiteiten. De natuur is elk seizoen overweldigend. Het huis zelf is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. Het heeft gratis wifi en de omheinde tuin biedt veel privacy.



Kijkt u bij Beschrijving voor meer informatie over de indeling en faciliteiten.